Claudia Mercier
language language
  • Home
  • Claudia Mercier
  • Cosmetische Behandelingen
  • Therapeutische Behandelingen
  • Contact
  • Kosten
  • Links

Welkom op de website van Claudia Mercier.

Praktijk voor therapeutische en cosmetische acupunctuur behandelingen.

Claudia Mercier Claudia Mercier Claudia Mercier

 

Claudia Mercier

Mijn naam is Claudia Mercier, ik heb fysiotherapie in Parijs en Amsterdam gestudeerd, na een paar jaar heb ik besloten een specialiasatie acupunctuur en orthomoleculair therapie volgens psycho-neuro-immunologie (PNI) te volgen.
En ik heb bijna 20 jaar ervaring in de zorg.
Sinds 2006 ben ik in cosmetische acupunctuur gespecialiseerd en in alle aspecten zowel uiterlijke als innerlijke, onder andere:
     -voeding
     -beweging
     -drukpuntmassage

Ik ben lid van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur).

 

Claudia MercierCosmetische acupunctuur is een vorm van acupunctuur waarbij de energiebanen in het gezicht gestimuleerd worden waardoor de huid strakker wordt en ook de energie toeneemt.

Cosmetische acupunctuur is een effectieve, niet chirurgische behandeling om de verschijnselen van de beginnende ouderdom te verminderen. Het is gebaseerd op de Chinese Geneeskunde. Er worden zeer dunne wegwerpnaalden ingebracht op acupunctuurpunten van het gelaat en het lichaam.

Het oppervlakkig inbrengen van de naaldjes stimuleert de lokale circulatie in het gelaat en stimuleert de collageenproductie, die de expressie lijnen (rimpels) opvult en zorgt dat er weer een strakke huid ontstaat met een gezonde en heldere uitstraling. 

Tevens kunnen er ook cosmetische behandelingen op borsten en buik worden toegepast.

De innerlijke - en uiterlijke schoonheid
Voordat ik met de behandeling begin, bekijk ik mijn klant in haar/zijn totaliteit. Het is een holistische behandeling. Daarbij besteed ik naast aan de fysieke kant ook aandacht aan de emotionele.

 

Hout therapieContourverbetering met houten instrumenten
Een voor Nederland nieuwe behandeling,waarbij met behulp van anatomisch ontworpen houten instrumenten elke zone van het lichaam gestimuleerd wordt,wat een drainerend effect heeft en voor een betere doorbloeding van de huid zorgt.Daarnaast kunnen verklevingen in de huid door houten cups worden losgemaakt,wat de huidelastiteit doet toenemen.Het resultaat : een verbetering van de contouren van uw lichaam!

Cosmetische gezichtsmassage met houten instrumenten
Therapeutische gezichtsmassages met behulp van houten instrumenten versterken en stimuleren de gezichtshuid, verbeteren de bloedcirculatie, vergroten de zuurstofvoorziening naar de hersenen en versterken de huid tegen klimaatveranderingen en milieuvervuiling. De gezichtsmassages reduceren onderhuidsvet in de onderkaak en vergroten de stevigheid van de gezichtsspieren.
Dankzij verschillende massage-technieken zal de energie gemakkelijker stromen en zult u harmonie tussen lichaam en geest ervaren!

Claudia Mercier

Oorsprong
Deze techniek bestaat al duizenden jaren en is hoofdzakelijk ontwikkeld in China.De Chinese traditionele geneeskunde bestaat uit veel verschillende elementen.  Het meest bekende onderdeel uit de traditionele Chinese geneeskunde is natuurlijk de acupunctuur. Acupunctuur is een geneeswijze waarbij men door middel van het zetten van naalden gebruik maakt van beinvloeding van acupunctuurpunten die gelegen zijn op meridianen (energiebanen) in het lichaam. Deze meridianen zijn op hun beurt verbonden met de organen in ons lichaam.

Principe
De basisgedachte van de Chinese geneeskunde is dat ziekte ontstaat wanneer de balans in het lichaam is verstoord. Zo kan een disbalans in een van onze organen zowel fysieke als emotionele klachten veroorzaken. Door deze balans te herstellen kan men weer gezond worden en kan de energie vrijstromen in de energiebanen.

Voor wie?
Acupunctuur is heel geschikt om aandoeningen te behandelen die samenhangen met stress, angst en depressie.
Auriculotherapie
Als aanvulling op de traditionele acupunctuur, kan ook de auriculotherapie worden gebruikt als een effectieve behandeling om het evenwicht van de mens onder controle te houden.Auriculaire geneeskunde is gebaseerd op de theorie dat zich in het oor het hologram (blauwdruk) van het menselijk lichaam bevindt. Wanneer relevante punten in het oor zijn behandeld beinvloeden ze lichaamspunten. Men kan gebruik maken van naalden, maar ook van speciale zaden om de punten te stimuleren op het oor. Een zaadje wordt op een pleistertje geplakt en het wordt geplaatst op het (de) betrefende oorpunt(en). Deze worden vervolgens door de patient zelf gestimuleerd door dire keer per dag gedurende 30 seconden het punt te masseren. De zaadjes blijven tussen de 5 en de 7 dagen plakken om de effectivieteit van de acupunctuur behandeling te ondersteunen. Deze combinatie van klassieke acupunctuur met auriculaire geneeskunde is een zeer effectieve methode om evenwicht te brengen in de gezondheid van de persoon.

Claudia Mercier
www.cosmetischeacupunctuuramsterdam.nl
www.claudiamercier.nl
info@claudiamercier.nl
M 06 49 028 023

Ik werk in Amsterdam, bel of stuur een e-mail voor een afspraak of offerte.


Claudia Mercier

Brouwersgracht 270 A
 1013 HG Amsterdam  

 

 

Cosmetische behandelingen*:

Cosmetische acupunctuur: acupunctuur, gezichtsacupunctuur, auriculotherapie, voedingsadvies, gezichtsmoxibustie, houtmassage, gepersonaliseerde gezichtsoefeningen                                                                           € 120,-
Gezichtsbehandeling met houten instrumenten (met Alqvimia olieen)           € 60,- (45 min.)

Therapeutische behandelingen:

Acupunctuur (Traditionele Chinese Geneeskunde)                                                   € 70,-
Acupunctuur met speciale aandacht voor de middelomtrek
(hoger dan 88 cm bij vrouwen:verhoogd gezondheidsrisico)                                € 100,-

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de meeste ziektekosten verzekeringen met een aanvullende verzekering vergoeden de therapeutische behandelingen geheel of voor een groot deel.
*Cosmetische behandelingen worden niet door de verzekeringen vergoed.

Pakket 1 (gezicht) € 960, -
10 sessies in 5 weken, elke sessie bevat een klassieke acupunctuurbehandeling, auriculotherapie, gezichts-acupunctuur, moxa (Chinese geneeskrachtige kruid dat wordt gebruikt door de warmte die geproduceerd is door verbranding. Deze warmte wordt beschouwd als uniek door haar eigenschappen) en een massage met een roller. Elke sessie duurt circa 75min.
Pakket 2 (buik) € 890, -
10 sessies in 8 weken, elke sessie bevat een klassieke behandeling van acupunctuur, auriculotherapie, elektro-acupunctuur, acupunctuur voor de buik, moxa (Chinese geneeskrachtige kruid dat wordt gebruikt door de warmte die geproduceerd is door verbranding. Deze warmte wordt beschouwd als uniek door haar eigenschappen) massage en cupping (holle glazen bol waarmee de lucht wordt gezogen) met de olie dunner. Elke sessie duurt circa 1 uur. Dit arrangement is inclusief een fles olie Body Sculptor (afslank) Body Oil Merk: Alqvimia 150 ml (€ 54,90) en een supplement groene thee Groene Thee extract 250 mg Merk: AOV van 160 capsules (€ 52,25).

                                                  

logo NVA Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de meeste ziektekosten verzekeringen met een aanvullende verzekering vergoeden de therapeutische behandelingen geheel of voor een groot deel.
De cosmetische behandelingen worden niet door de verzekeringen vergoed.

Vitaminen
Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur
Natura Foundation
Sakura Beauty

Claudias profiel in LinkedIn.

Wordt fan van Cosmetische acupunctuur op Facebook

Claudia Mercier LinkedIn Facebook Cosmetische Acupunctuur

 
www.cosmetischeacupunctuuramsterdam.nl          www.claudiamercier.nl           info@claudiamercier.nl         M 06 49 028 023